Efterskolens historie i billeder og ord fra 2015

På nedenstående sider findes information om efterskolens historie fra idé til fungerende skole fortalt i billeder og ord.

2015

I vinterperioden, hvor skolen var lukket blev skolebygningen benyttet af en international gruppe unge ingeniørstuderende, som forsker og arbejder med etablering af kunstige gletsjers. Samarbejdet var kommet i stand med SECMOL, som er en studenterorganisation i Ladakh. Denne gruppe skaffede en internetforbindelse – som vi har overtaget.

 

https://www.indiegogo.com/projects/ice-stupa-artificial-glaciers-of-ladakh

 

Med hensyn til drikkevand har vi haft lidt udfordringer. Ledningen blev efter jul udbedret med økonomiskstøtte fra en borger i nærområdet.

 

Skolestart blev ikke i begyndelsen af marts måned, da Kashmir blev ramt af heftig regn, som forårsagede så store ødelæggelser, at alle eksaminer blev aflyst. Derfor besluttede Angmo og Sonam at tilbyde undervisning i fag fra 11./12. klasse til tidligere elever, så de fik vedligeholdt deres faglige kompetencer, indtil deres respektive skoler åbnede igen. Det skulle vise sig at være en rigtig god ide for både ”de gamle” elever og vores efterskole, som blev et sted, hvor også andre havde lyst til at deltage.

 

Samme måned blev der foran vores bygning bygget et drivhus, som blev tilplantet af vores ”gamle elever” – som på den måde selv fik lidt glæde af den tidlige spinat – og sørgede for fine grøntsager til alle, da skoleåret startede.

 

Først i maj blev det muligt at starte dette skoleår efter en elevindskrivning, hvilket gav et år med hårdt arbejde for at nå pensum. Vi mærker mere og mere, at vores skole har fået et godt omdømme på grund af gode resultater.

 

I september fik skolen besøg 2 gange fra Danmark.

 

 

Efterskole Welfare Society Phyang

lissi.braae@gmail.com

Efterskole Welfare Society Phyang